Bemutatkozás

Sokat bringázok és régóta járom a hazai- és külföldi turistautakat, így az Országos Kéktúra egyes szakaszait is bejártam már. Eddig ezeket a kisebb-nagyobb szakaszokat csak GPS-el rögzítettem. Nem a kéktúra volt a lényeg. Így a pecsétekkel soha nem foglalkoztam. Egyet-kettőt lefotóztam, de füzetem nem volt.

A változást a Lokomotív Turista Egyesület 2012. tavaszán megjelent kiírása hozta. Meghirdették az Országos Kéktúra tetszőleges 60 km-es szakaszának 60 óra alatt történő bejárását, így emlékezve meg az Országos Kéktúra Lokomotív TE általi 1952-es meghirdetésének 60. évfordulójáról.

Megvásároltam az OKT igazolófüzetét, kinyomtattam a Lokomotív TE által készített “igazolófüzetet”, ami egy fekvő A4-es papíron kétoldalasan, félbehajtva adta ki a füzetet. Így vágtam neki a 2012. évi pünkösdi hosszú hétvégén az útnak.

Ez a blog a Kéktúra bejárásaimról szól.

Jelenlegi teljesítésem (térképen):

OKT: 19 %
AK: 100 %
RP-DDK: 0 %

Az Országos Kékkör teljesítést nem számolom. Egyik részről azért, mert igen nehezen fogadható be az a szám, amit a százalék reprezentál. Másik részről pedig valójában nem is zárt ez a kör. 😉

Jó túrázást kívánok!

Gábor

%d blogger ezt szereti: