Felszerelés

Kamera: régebben a gyorsított videókat egy GoPro HERO 2-vel készítettem. Ott még percenként egy 5 MP-es fotó készült, amit utólag vágtam és fűztem össze képkockánként. Később egy GoPro HERO5 Session-t használtam. 2018-tól kezdődően pedig egy GoPro HERO 7 Black segítségével automatikusan készül a felgyorsított videó (TimeWarp-nak hívja a gyártó ezt a TimeLapse formátumot), amit a kamera képstabilizátora tesz simábbá (HyperSmooth). A felvételek 1920 x 1080 pixeles felbontásban készülnek. Túrához készítettem a hátizsákba egy keretet, arra teszem a kamerát. Bringán a kormányra rögzítettem a GoPro-t. Mindkét esetben egy 20 000 mAh-s powerbank szolgáltatja az energiát, ami akár több napra is elegendő.

Gyalogosan az OKT és RP-DDK esetében: Zamberlan Vioz Plus GT RR igazán kitűnő bőr bakancs, picit nehéz, de jobb, mint az eddig használtak. Hátizsákból az évek során már a második Deuter-t nyúzom. Típusa AC Lite 22, de már nem kapható. Ha tönkremegy, bajban leszek a pótlással. Nekem a hálós típus jön be, ez egynapos túrákhoz tökéletes. Vásároltam egy nagyobbat a hosszabb túrákhoz: Osprey Exos 48.

Kerékpárral az Alföldi Kéktúrát egy Cube LTD Pro29 MTB kerékpárral teljesítettem, erre az alu vázas montira még lehet csomagtartót szerelni. Abból egy masszív Topeak típust választottam. Az oldaltáskáim: zöld színű Ortlieb Back-Roller Plus. Hátizsákom egy akciós Aldis. Inkább nagy, mint praktikus, de a célnak tökéletesen megfelelt és ezt használtam már egy ideje. Drybag-eket a SportsDirect-ben vettem, Karrimor márkanév alatt futnak.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: